شاید برای خیلی از افراد این سوال پیش بیاید که پرفروش ترین و محبوب ترین آنتی ویروس های جهان کدامند؟
پاسخ این سوال از این جهت اهمیت دارد که معمولا هر محصولی که بیشترین میزان فروش را دارد به احتمال زیاد بیشترین میزان رضایت را هم در بین مردم داراست چرا که رضایت بالا میتواند عامل اصلی فروش بالا و محبوبیت یک محصول باشد.
در نتیجه دانستن این نکته که پرفروش ترین و محبوب ترین آنتی ویروس جهان چه آنتی ویروسی است میتواند در انتخاب آنتی ویروس مناسب به ما کمک کند.
سازمان مستقل AV-Comparatives در یک تحقیق، اقدام به آمارگیری از تعداد زیادی از مردم در قاره های مختلف جهان نموده تا ببیند مردم دنیا بیشتر از چه آنتی ویروس هایی بر روی سیستم های کامپیوتری و همپنین گوشی های موبایل خودشان استفاده میکنند.
این نظرسنجی سالانه از کاربران رایانه در سراسر جهان بر روی محصولات امنیتی (رایگان و پولی) و همچنین سیستم عامل ها و مرورگرها متمرکز است.
نتایج گزارش بر اساس نظرسنجی اینترنتی است که توسط AV-Comparatives بین 8 دسامبر 2022 و 20 دسامبر 2022 اجرا شده است. در مجموع 2,668 کاربر از سراسر جهان به سوالات مربوط به موضوع امنیت فناوری اطلاعات پاسخ دادند.
این تحقیق با هدف شناسایی پرفروش ترین و محبوب ترین آنتی ویروس های جهان و همچنین محبوب ترین و پر استفاده ترین سیستم عامل ها و مرورگرها انجام شده است که شامل سوالات زیر از تحقیق شوندگان میباشد:
نمودار بالا 20 کشور برتر شرکت کنندگان در نظرسنجی را نشان می دهد. در مجموع، پاسخ دهندگان از 109 کشور مختلف بودند.
حدود 59٪ از کاربران برای یک راه حل امنیتی هزینه می کنند. راه حل های رایگان بیشتر توسط نسل جوان (24 یا جوان تر) تا حدود 60٪ استفاده می شود، در حالی که از نسل قدیمی (بالای 55)، تنها حدود 28٪ از نسخه های رایگان استفاده می کنند.
پرکاربردترین سیستم عامل در میان پاسخ دهندگان، ویندوز 10 است که نزدیک به 51 درصد را به خود اختصاص داده است. از 10 ژانویه 2023، پشتیبانی از تمام نسخه های قبل از ویندوز 10 به پایان رسیده است. این نسخه های ویندوز توسط کمتر از 4 درصد از پاسخ دهندگان استفاده می شود. حدود 38٪ در حال حاضر از ویندوز 11 استفاده می کنند. این نشان می دهد که مخاطبان نظرسنجی ممکن است بسیار فناوری محور باشند، زیرا طبق آمار، استفاده از ویندوز 11 در بین عموم مردم تنها حدود 17٪ است. بیش از 3 درصد از پاسخ دهندگان از macOS استفاده می کنند. در آمریکای شمالی، MacOS اپل بیشتر از سایر نقاط جهان استفاده میشود و حدود 9 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد.
تقریباً 85 درصد از پاسخ دهندگان اظهار داشتند که احتمالاً در شش ماه آینده به ویندوز 11 تغییر نخواهند داد یا قطعاً تغییر نخواهند داد.
دلایل مختلفی برای عدم تغییر به جدیدترین نسخه ویندوز وجود دارد. رایج ترین مورد که توسط 55 درصد از پاسخ دهندگان ارائه شده است این است که آنها به سادگی ویندوز 10 را ترجیح می دهند. 44 درصد ناسازگاری سخت افزاری و نرم افزاری را دلیل عدم تغییر می دانند.
با توجه به نیازهای سخت افزاری خاص ویندوز 11 و با پشتیبانی از ویندوز 10 حداقل تا اکتبر 2025، به نظر می رسد که بسیاری از کاربران به این زودی ها سود یا نیاز زیادی برای تغییر به ویندوز 11 نمی بینند.
همانطور که در نمودار نشان داده شده است، گوگل کروم همچنان محبوب ترین مرورگر در میان شرکت کنندگان در نظرسنجی در سراسر جهان است و 33.2 درصد از پاسخ دهندگان از آن استفاده می کنند. در رتبه دوم موزیلا فایرفاکس (27.5 درصد) قرار دارد. مایکروسافت اج با 18.1 درصد به جایگاه سوم رسید. Microsoft Internet Explorer اکنون از بین رفته است و دیگر در نمودار بالا نشان داده نمی شود. مرورگر Brave یک تازه وارد است با 7.8 درصد که از Opera و Safari پیشی گرفته است.
Android محبوبترین سیستمعامل تلفن همراه در میان شرکتکنندگان در نظرسنجی ما است که تقریباً 75٪ در سراسر جهان را به خود اختصاص داده است. در آمریکای شمالی، iOS بیش از سایر مناطق محبوب است و حدود 37 درصد را به خود اختصاص داده است. در آسیا و آمریکای جنوبی، اکثر کاربران (بیش از 83 درصد) از اندروید استفاده می کنند.
فهرست زیر 10 تولیدکننده محبوب امنیت تلفن همراه را که شرکت کنندگان در نظرسنجی از آنها استفاده می کنند بر اساس قاره نشان می دهد. پاسخ های کافی از برخی مناطق برای ایجاد نتایج قابل توجه وجود نداشت. بنابراین، استرالیا/اقیانوسیه و آفریقا نشان داده نمی شوند.
Avast، Bitdefender، ESET و Kaspersky محبوب ترین محصولات امنیتی موبایل در هر 4 منطقه بودند.
در سراسر جهان، دوازده تولیدکننده محصولات ضد بدافزار برای پلتفرمهای ویندوز که معمولاً توسط شرکتکنندگان در نظرسنجی استفاده میشوند عبارتند از: Kaspersky، Microsoft، Bitdefender، ESET، Avast، Norton، Malwarebytes، F-Secure، Avira، AVG، McAfee و پاندا
در هر 4 قاره با نتایج قابل توجه، همان 4 فروشنده را می توان در 4 مکان برتر یافت. اینها (به ترتیب حروف الفبا): Bitdefender، ESET، Kaspersky و Microsoft.
جدول زیر دوازده محصولی را که بیشتر توسط شرکت کنندگان در نظرسنجی استفاده می شود، بر اساس قاره نشان می دهد:
رتبه اول پرفروش ترین و محبوب ترین آنتی ویروس جهان در 4 منطقه اروپا، آمریکای مرکزی ، آمریکای جنوبی و آسیا به Kaspersky تعلق میگیرد. Kaspersky در این 4 منطقه پرفروش ترین و محبوب ترین آنتی ویروس جهان شناخته شده و در منطقه آمریکای شمالی هم موفق به کسب رتبه دوم شده است.
رتبه دوم به آنتی ویروس رایگان Microsoft تعلق گرفته که در 4 منطقه اروپا، آسیا، آمریکای جنوبی و آمریکای مرکزی رتبه دوم را بدست آورده و در آمریکای شمالی هم رتبه سوم را در اختیار دارد. البته نباید فراموش کرد که رایگان بودن آنتی ویروس Microsoft عامل بسیار مهمی در دوم شدن آن بوده وگرنه همانطور که در تست های AV-Comparatives شاهد بودیم آنتی ویروس Microsoft نتایج خیلی جالبی نداشته است اما به هر حال به دلیل رایگان بودن، استفاده زیادی در بین قشر زیر 24 سال داشته که همین امر باعث دوم شدن این آنتی ویروس شده است.
رتبه سوم پرفروش ترین و محبوب ترین آنتی ویروس جهان به Bitdefender تعلق گرفته. Bitdefender فقط در منطقه آمریکای شمالی رتبه اول را در محبوبیت بدست آورده و در دیگر مناطق جغرافیایی جهان در رتبه سوم قرار گرفته.
رتبه چهارم پرفروش ترین و محبوب ترین آنتی ویروس جهان هم به ESET تعلق گرفته. جالب اینکه ESET در تمامی مناطق جغرافیایی جهان رتبه چهارم را بدست آورده است.
بیش از 83 درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی از راه حل امنیتی فعلی خود راضی یا بسیار راضی هستند.
در زیر 15 محصول پر درخواست مصرف کننده/کاربر خانگی آورده شده است:
1. Kaspersky
2. Bitdefender
3. Microsoft
4. ESET
5. Avast
6. Avira
7. Norton
8. F-Secure
9. Malwarebytes
10. McAfee
11. Trend Micro
12. G Data
13. Sophos
14. Panda
15. AVG
در زیر 20 محصول تجاری/تجاری پرتقاضا لیست شده اند:
1. Kaspersky
2. Bitdefender
3. ESET
4. Microsoft
5. Avast
6. Sophos
7. CISCO
8. CrowdStrike
9. Trellix
10. Malwarebytes
11. Trend Micro
12. Fortinet
13. Symantec (Broadcom)
14. G Data
15. Check Point
16. VMware CarbonBlack
17. Palo Alto Networks
18. WatchGuard (Panda)
19. VIPRE
20. Acronis
کاربران باید آزمایشگاهها و مؤسسات مختلف تست محصولات امنیتی را با دادن امتیاز از -2 تا +2 رتبهبندی میکردند، جایی که +2 به معنای قابل اعتماد / قابل اعتماد و -2 غیرقابل اعتماد / مغرضانه بود. توجه داشته باشید که همه پاسخ دهندگان از همه آزمایشگاه ها آگاه نبودند، بنابراین هر آزمایشگاه فقط توسط افرادی که از آن آگاه بودند رتبه بندی شد.